2022 WAKO Utánpótlás Kick-box Világbajnokság Olaszország

2 világbajnoki címmel és 8 éremmel tért haza a Veresi Formagyakorlat Csapat 

  Október első hetében Olaszországban került megrendezésre a WAKO Kick-box Utánpótlás Világbajnokság, melyen 63 ország majd 2000 versenyzője küzdött 6 napon keresztül. A szombati regisztrációt követően a rendezők már a vasárnapi megnyitó ünnepségen varázslatos hangulatot teremtettek a hang- és fénytechnikával, illetve látványos show elemekkel tarkított ceremónián. Ezek után a versenyzők feltöltődve vághattak neki a versenyhétnek. 

Veresi Formagyakorlat Csapat
Veresi Formagyakorlat Csapat

 A Veresi Formagyakorlat csapat 12 fővel kvalifikálta magát a bajnokságra, melyből tízen tudták vállalni a versenyt. A formagyakorlat szakág fellendülésének köszönhetően minden nap délelőtt és délután is írtak ki versenyeket, így csapatunk az egész hetet a csarnokban töltötte. A 23 fős formagyakorlat válogatott jól összekovácsolódott ez idő alatt és mindenki lelkesen bíztatta a magyar válogatottat. Így szerda délutánra már a bírok is megtanulták a "Ria, ria Hungaria-t!". Ám nem csak ezért figyeltek fel a magyarokra. A magas színvonalat képviselő nemzetek mellett úgy, mint angol, ír, holland, amerikai, mexikói, kanadai és még sorolhatnánk, versenyzőink igen jól teljesítettek.

VB Jesolo: középen Brian Beck formagyakorlat főbíró
VB Jesolo: középen Brian Beck formagyakorlat főbíró

  Brian Beck a verseny főbírója szintén elismerően tekintett tanítványainkra és a jövőre nézve fontos tanácsokkal látta el őket. Ez a kiemelt figyelem igen nagy megtiszteltetésként érte csapatunkat. A hét során az egyes nemzetek sportolói is nyitottak egymás felé, tanítgatták egymást, így országokon átívelő új ismeretségek szövődtek. Míg edzői szinten klubkapcsolatok építése zajlott, aminek jövőbeni ápolása mind sportpolitikai, mind pedig sportolói szinten igen hasznos lehet.

Pintér Tamara CF Weapon
Pintér Tamara CF Weapon

  A versenyek sorsolásában többször hátrányból indultunk, mivel az adott kategóriában elsőként tatamira lépni sosem egyszerű és ilyenkor a bíróknak sincs könnyű dolga. Voltak, akiket ez megzavart, de összességében azt mondhatjuk, hogy a várakozáson felül teljesítettek mind a magyar, mind pedig a veresi versenyzők. Mint kiderült a sorsolást nagyban befolyásolják az előzetes nemzetközi eredmények, ezért is fontos, hogy minden versenyévadban minél több világkupára jussanak el sportolóink. 

Maróti Olivér MF weapon világbajnok
Maróti Olivér MF weapon világbajnok

  A magyar formagyakorlat válogatott végül 16 dobogós helyezéssel zárta a világbajnokságot, melyből 2 csapat és 2 egyéni világbajnoki kupa született. Veresegyházra ezekből 1 csapat 1 egyéni VB cím került. Melyek mellett még 2 ezüstöt és 4 bronzérmet gyűjtött be csapatunk.

CF Team Világbajnokok: Barati Zoja, Dorner Réka, Bak Ágnes Panna
CF Team Világbajnokok: Barati Zoja, Dorner Réka, Bak Ágnes Panna

Eredményeink:

Team CF OC F (Dorner Réka, Barati Zoja, Bak Ágnes Panna) világbajnoki cím

Maróti Olivér MF M HSW világbajnki cím, MF M bronzérem

Kakas Hunor MF HS ezüstérem

Dorner Edekon CF HS ezüstérem

Hunyadi Lotti MF F HSW bronzérem

Pinter Nimród CF M HSW bronzérem

Tar Kriszta MF F HSW bronzérem, CF F HSW 4. hely

Kakas Nóra CF F HS 4. hely

Dorner Réka MF F HSW 4. hely

Tar Petra CF F HSW 4., MF F HSW 4. hely

Pintér Tamara CF F HSW 7.

Formagyakorlat Csapat: Verseegyház, Dunakeszi, Füzesgyarmat
Formagyakorlat Csapat: Verseegyház, Dunakeszi, Füzesgyarmat

 Köszönet Veresegyház önkormányzatának és Regényi Gábornak, a "Beszéljünk Rólad" megalapítójának, hogy rendszeresen támogatja egyesületünk működését! Köszönet a szülői összefogásnak a Támaszpont MOPKA/Ifjúsági Háznak, az EVÖGY egyesületének és mindazoknak, akik támogatták versenyzőinket!

© 2018 Veresi Musical Form
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el