2023 WAKO Utánpótlás EB Törökország

augusztus végén Isztambulban rendezték a WAKO Kick-box Utánpótlás Európabajnokságot

2023 augusztus 25. és szeptember 3. között Törökországban került megrendezésre a WAKO Kick-boksz Utánpótlás Európabajnokság, melyen 38 ország 1600 versenyzője vett részt. A magyar válogatott keret 140 főből állt. Melynek 24 fős formagyakorlat keretéből a Veresi Formagyakorlat Csapat 11 fővel képviselte Magyarországot.

Magyar Forma Válogatott
Magyar Forma Válogatott

Csapatunk egész évben sokat tett azért, hogy a Veresi Formagyakorlatosok közül minél többen elnyerjék a válogatottságot. 2 európakupán Horvátországban és Hollandiában, 2 Világkupán Budapesten és Törökországban, az Országos Diákolimpián és a Magyar Formagyakorlat Bajnokságon is szép eredményeket értünk el. Csapatunk a formagyakorlat edzések mellett akrobatika edzéseken is rendszeresen részt vett. Rutinos, a tavalyi VB-t megjárt versenyzőink mellé két újoncunk is válogatottságot szerzett, úgy mint Szilágyi Marcell és Gazdag Lőrinc.

Veresi Forma Válogatott
Veresi Forma Válogatott

A formagyakorlat szakág versenyei hétfőtől csütörtök estig tartottak, így 2 napunk volt arra, hogy az edzésekkel adaptálódjunk a helyi környezethez. A verseny helyszíne egy Konferencia Központ volt, mely méltónak bizonyult verseny lebonyolítására. A versenyfelkészülést csak a bemelegítő tér kis mérete korlátozta, de ezt is megoldottuk. Mindhárom versenynap voltak indulóink, akik a rutinos angol, holland és ukrán versenyzőkkel is szépen fel tudták venni a harcot. Csapatunk három tagja is bekerült a magyarok által felállított két Team Formába, melynek lényege, hogy a versenyzők főképp szinkronban dolgozva mutatják be a gyakorlatot. Itt a cadet 1-es csapat egy igazi showt produkálva közönség kedvenc lett és ezüstérmes, míg a cadet 2 csapat elhozta az europabajnoki címet. Így végül a Veresi Forma Csapat 4 korcsoport 4 kategóriájában (pusztakezes, fegyveres, zenés, kreativ) 6 európabajnok címet, 8 ezüst és 6 bronzérmet szerzett.

Eredmények:

Gyermek: Szilágyi Marcell kétszeres euróba bajnok

Cadet 1: Maróti Olivér két európabajnoki cím és 1 bronzérm; Kakas Nóra 1 európabajnoki cím és egy ezüstérem; Hunyadi Lotti 2 ezüstérem; Gazdag Lőrinc bronzérem; Dorner Edekon bronzérem

Cadet 2: Tar Kriszta 2 ezüstérem, Kakas Hunor 2 bronzérem, Pintér Nimród IV.

Junior: Dorner Réka ezüstérem és 2 bronzérem, Tar Petra IV és V. hely.

Team Cadet 1 (Kakas Nóra-Halmágyi Nikolett-Maróti Oivér) ezüstérem.

Team Cadet 2 (Kakas Hunor-Petrovszki Márton-Hegedűs Mátyás) európabajnoki cím.

Meróti Olivér Európabajnok, Gazdag Lőrinc EB ezüstérmes
Meróti Olivér Európabajnok, Gazdag Lőrinc EB ezüstérmes
Szilágyi Marcell Európabajnok
Szilágyi Marcell Európabajnok

Gratulálunk versenyzőinknek! Köszönet mindazoknak, akik támogatásukkal lehetővé tették, hogy csapatunk ilyen sikereket érhessen el és természetesen a szülőknek! Köszönet Veresegyház város önkormányzatának és Regényi Gábornak, a Beszéljünk Rólad megalapítójának, aki egész évben támogatja fiataljainkat!

EB győztes OC Team: Petrovszki-Kakas-Hegedűs
EB győztes OC Team: Petrovszki-Kakas-Hegedűs
EB ezüst YC Team: Kakas-Maróti-Halmágyi
EB ezüst YC Team: Kakas-Maróti-Halmágyi
© 2018 Veresi Musical Form
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el